L'Audiència de Girona ha condemnat a sis anys de presó un home que portava una granada de mà, dues pistoles semiautomàtiques, dues escopetes de repetició, 32 cartutxos i tres armilles antibales a l'interior del cotxe amb el qual viatjava.

L'acusat, Akram Labbaoui (nascut a França i amb identitat francesa), va ser detingut en un control policial a l'AP-7 -a la Jonquera- el 13 de febrer de l'any passat, quan transportava aquest arsenal d'explosius i armes mentre conduïa un automòbil robat amb matrícules falsejades.

La investigació policial considerava que l'arrestat i un altre sospitós (que va aconseguir fugir del control) podien estar relacionats en un assalt a un casino d'Ais de Provença. En paral·lel, els estudis pericials van concloure que la granada, les armes i la munició estaven en disposició de ser utilitzades, amb un funcionament correcte.

La fiscalia demanava 11 anys de presó per al processat, tot i que al final l'acusació pública i la defensa -exercida per l'advocat Joaquim Bech de Careda- van arribar a un acord ahir, en el judici, per rebaixar la pena. D'aquesta manera, amb el pacte, el tribunal va imposar cinc anys de presó a Labbaoui per un delicte de dipòsit d'armes de guerra, sis mesos de presó i una multa de 1.800 euros per tenir les matrícules del cotxe falsejades, així com sis mesos de presó pel vehicle robat. En total, sis anys de reclusió.

Tot i això, es preveu que l'acusat -que des del febrer de l'any passat es troba en presó provisional- només estarà tres anys en reclusió perquè, per complir la resta de la pena, s'ha acordat la seva expulsió a França.

De la mateixa manera, s'ha prohibit al processat que pugui accedir a l'Estat espanyol en un període de 10 anys i que pugui tenir o portar armes en cinc anys.