Plovia, i no pas poc. Eren tres quarts de dotze de la nit i els artistes convidats a l'Embarraca't estaven esperant que la tempesta afluixés per poder començar els seus respectius concerts. Un públic persistent s'aixoplugava a la zona de les barraques deixant l'esplanada de davant de l'escenari pràcticament deserta. Feia fred, bufava el vent i la majoria d'assistents ja portaven les sabates enfangades. Però malgrat tota aquesta sèrie de factors, que podrien haver estat motiu suficient per recollir els trastos i marxar, figuerencs de totes les edats es mostraven impassibles, allà de peu, i amb ganes de què comencés la festa.

Davant d'un públic tan fidel, els grups convidats amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu, no podien ser menys. Els primers a saltar a l'escenari van ser el grup de Joan Garriga & Galàctic Mariatxis, que durant més d'una hora de repertori van aportar caliu i bones vibracions, animant a la gent a través de les seves melodies, a quedar-se una estona més al recinte firal. El nou projecte del líder de Dusminguet i La Troba Kung-Fú va fer reviure moltes de les cançons que el van acompanyar pels escenaris i que es van convertir en autèntics himnes de festa, com per exemple la Cançó del Lladre entre moltes d'altres.

Acabat el torn de la primera formació i amb un públic visiblement més animat que a l'inici, va sortir l'esperat grup Hotel Cochambre. El fred i la pluja semblaven no afectar massa al cantant del grup de versions, que amb la mateixa energia d'un dia de ple estiu va fer un repàs pels èxits dels setanta, una pinzellada de rock i fins i tot, algun tema més proper al reggaeton. Fito&Fitipaldis, Raphael, Guns N' Roses, Queen, Txarango i una llarga llista d'artistes van fer acte de presència a través dels seus temes més populars.

La cirereta del pastís va anar a càrrec del grup Embolingats, un grup de rumba catalana que van acabar de tancar una nit passada per aigua amb ritmes llatins com la salsa, el son i el tumbao.