Els Mossos d'Esquadra de Figueres han frustrat un intercanvi de 15 quilos de marihuana i haixix destinats al mercat negre del sud de França. El seguiment policial dels sospitosos, a qui una patrulla va veure entrant al barri de Sant Joan, va ser clau per interceptar la droga quan els traficants ja se l'enduien amb cotxe. Els agents van vigilar totes les entrades i sortides de la zona i, al cap de poca estona, van poder impedir el negoci dels traficants. Aprofitant que un semàfor s'havia posat en vermell, els policies van barrar-los el pas i van identificar tots els qui anaven a dins dels tres vehicles.

En total, els mossos han detingut fins a set persones, entre les quals hi ha un menor que viu al mateix barri figuerenc. Cinc dels arrestats tenen nacionalitat francesa i una edat compresa entre 19 i 27 anys. Viuen a Aix de Provença, una localitat francesa a pocs quilòmetres de Marsella.

El jutge ja n'ha enviat un d'ells a presó. Es tracta d'un noi de 24 anys que anava sol en un Renault on hi viatjava la droga: 11 quilos de cabdells de marihuana repartits en bosses d'escombraries i 4 quilos d'haixix. Al seu damunt, també els van trobar 2.300 euros en bitllets fraccionats.