Els Mossos d'Esquadra han detingut un home, de 21 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un robatori amb força en una casa de Figueres. El jove va provar primer de robar en un altre habitatge del carrer Empordà però en veure que estava buit i pendent d'unes reformes, va decidir entrar a la casa del costat. El presumpte lladre va accedir-hi per un pati interior i en va forçar la porta amb una palanca. Un cop dins, se'n va endur tres televisions, una videoconsola, un ordinador portàtil i dues guardioles. També va emportar-se una guitarra elèctrica però la va deixar a l'immoble del costat, pendent de recollir-la. El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres aquest diumenge.

Els fets es remunten al febrer quan el propietari d'una casa situada en aquest carrer va denunciar un robatori amb força. Segons la víctima, l'incident s'hauria produït entre el 17 i el 20 de febrer, mentre eren fora.

En un primer moment, el lladre va accedir a un habitatge del mateix carrer amb la intenció de robar-hi però, en veure que la casa estava completament buida, va decidir entrar a la del costat. A través del pati interior va accedir a l'immoble i després va forçar la porta d'entrada amb una palanca.

Un cop a dins, va endur-se tres televisors, una videoconsola, un ordinador portàtil, dues guardioles i altres objectes. També va agafar una guitarra elèctrica però la va deixar a la casa buida, pendent de recollir-la.

La investigació per identificar l'autor del robatori va concloure aquest diumenge amb la localització i detenció del jove, veí de Figueres. Els agents també van aconseguir recuperar la guitarra i la van retornar al seu propietari.

El detingut va passar a disposició judicial el mateix diumenge.