05 de maig de 2017
05.05.2017

Les reserves del pantà de Darnius garanteixen l'aigua de consum domèstic per un any

La reserva de l'embassament, al 83% de la seva capacitat, permeten atendre la demanda de reg entre abril i setembre

06.05.2017 | 06:30
L´estat actual de l´embassament de Darnius Boadella

Les reserves de l'embassament de Darnius Boadella permeten garantir la demanda domèstica per un any i la de reg i usos ambientals per a la campanya d'enguany. El pantà se situa al 83% de la seva capacitat.

En els darrers tres mesos el pantà ha registrat un important augment de les reserves. Les seves aigües cobreixen les demandes domèstiques, de reg i usos ambientals a municipis de l'Alt Empordà.

La comissió de desembassament del sistema Muga, que es va celebrar dijous a l´Agència Catalana de l´Aigua (ACA), ha fixat una reserva d´aigua d´uns 33 hectòmetres cúbics (hm3) per satisfer les necessitats dels diferents usos per als sis mesos vinents. La reserva d´aigua s´ha aprovat per unanimitat i de manera consensuada amb els diferents usuaris de la conca.

Aixó suposa que estan totes les demandes garantides. Les domèstiques per un any i les de reg per a la campanya que va començar el mes passat i acaba al setembre. En concret, es destinen 6 hm cúbics per a l'abastament urbà (2,5 mitjançant Aigües de Figueres i 3,4 a través del Consorci de la Costa Brava Nord), i 23,9 hm3 (8,4 hm3 per al Canal de Regants del Marge Dret de la Muga i 15,5 per al Canal de Regant del Marge Esquerre de la Muga) per a les demandes de reg.

Pel que fa a les dotacions fixades per garantir el cabal circulant del riu aigua avall de la presa de Darnius Boadella, s´alliberarà un total de 2,8 hm3 en els sis mesos vinents.
Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millora de la regulació normativa. En aquestes comissions es determinen les dotacions d'aigua per satisfer les diverses necessitats d'abastament, reg i usos ambientals. També s'aborden els temes d'interès de cada àmbit.
 
Hi ha establertes quatre comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.
 
 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema