Durant tot el cap de setmana la localitat de l'Escala s'ha traslladat de ple a una altra època. La firagrecoromana, que porta per nom Triumvirat, ha començat avui al matí, i els primers visitants ja estan aprofitant el bon temps per donar-hi una ullada. En aquesta edició s'han programat una quarantena d'activitats repartides entre avui i demà, les quals incorporen noves recreacions i espectacles en comparació a l'edició anterior.

Una de les propostes més ben rebudes d'aquest matí han estat les recreacions de la Sacra Privata, on els visitants han pogut descobrir els rituals romans a la llar que es duien a terme davant de l'altar domèstic i dins de la intimitat de les cases. També han tingut molt d'èxit els tallers de jocs pensats per un públic més infantil, en el qual petits i grans han pogut fer treballs manuals, o bé entretenir-se amb els jocs proposats.

Els actes s'han repartit més entre el MAC-Empúries i el nucli antic de l'Escala. Precisament, és en aquesta ubicació on té lloc el Mercat del Triumvirat i on es durà a terme l'espectacle de foc a la platja, també aquesta mateixa nit.