07 de maig de 2017
07.05.2017

Mor el figuerenc Albert Gurt i Pujadas als 100 anys

L'exregidor d'esports de la ciutat era també un destacat atleta amb una intensa trajectòria

07.05.2017 | 18:13
Albert Gurt i Pujadas, exregidor d´Esports de Figueres

L'exregidor d'esports de Figueres, Albert Gurt i Pujadas, va morir ahir a la nit a 100 anys. Pujadas havia gaudit d'una llarga trajectòria vital, esportiva i associativa que el van convertir en un dels personatges més coneguts de la capital altempordanesa.

El seu futur prometedor en el món de la marxa atlètica va ser una de les seves majors ambicions. Tot i les seves grans aptituds, que l'havien de portar a disputar els Jocs Olímpics, el seu futur com a esportista es va veure frustrat per conflictes bèl·lics nacionals i europeus, primer amb la Guerra Civil i posteriorment degut a la segona Guerra Mundial. En l'àmbit català va aconseguir proclamar-se campió en diverses ocasions, així com a escala nacional on va aconseguir batre el rècord d'Espanya dels 20 quilòmetres amb un temps d'1 hora i 36 minuts, la cinquena marca mundial de tots els temps.

En els inicis de la democràcia va ingressar com a regidor per ERC a l'Ajuntament de Figueres, i donada la seva trajectòria esportiva se li va encomanar la regidoria d'esports, la qual va portar des del 1979 fins al 1983. Va ser en representació del consistori, que va entrar a la junta de l'Institut d'Estudis Empordanesos l'any 1981. Acabada l'etapa municipal, Gurt es va adherir com a vocal i ho va fer des de l'any 1986 fins al 2007.

En nombroses ocasions va rebre premis distintius en l'àmbit de ciutat. La primera el 1955, any en què se li va concedir la Fulla de Figuera de Plata, i fa només un parell d'anys, el 2015, va ser reconegut com a Ciutadà d'Honor de Figueres. Actualment la ciutat disposa d'un Estadi d'atletisme municipal que porta el seu nom.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema