Figueres va portar a terme dijous un nou operatiu a l'edifici de protecció oficial de la plaça Joan Tutau que pateix ocupació des de fa temps. Es vanb detectar vuit pisos amb la llum punxada i tres comptadors d'aigua. Fa poc més d'una setmana s'havia blindat l'accés als comptadors. L'alcaldessa, Marta Felip, en declaracions a ACN, demana la Generalitat que posi càmeres i portes blindades a l'edifici. El control també va acabar amb un detingut per desobediència greu a l'autoritat.

L'edifici pateix ocupacions il·legals des de fa molt malgrat els periòdics controls de frau que es porten a terme. Un nou operatiu va servir per constatar que, malgrat les mesures, continuen punxant el subministrament. Els tècnics van desconnectar vuit connexions de llum i tres d'aigua.

Els controls generen pressió als que ocupen els pisos. Un home va acabar detingut en increpar els tècnics. A més, alguns inquilins es van dedicar a llançar les bosses d'escombraries per la finestra en veure la presència de periodistes prenent imatges.

L'immoble són dos edificis situats a la plaça Joan Tutau que són propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Són dos edificis que tenen 25 habitatges. Des de fa temps alguns estan ocupats. En aquest moment són sis però també hi ha tres persones amb contracte de lloguer. Són habitatges de protecció oficial.

L'alcaldessa, en declaracions a ACN, reclamava que calia per part de l'Agència de l'Habitatge que prengués més mesures amb la instal·lació de càmeres de seguretat i portes blindades a l'edifici. Aquest tipus de mesures s'han aplicat en edificis ocupats per part dels propietaris amb bons resultats.