L'Audiència de Girona ha rebutjat anul·lar una de les proves clau del crim de Cabanes del 27 de febrer del 2014. Es tracta de la gravació d'una càmera de vigilància d'una empresa, que va captar un vehicle similar al cotxe d'un dels acusats. Les imatges van permetre vincular el violador reincident Antonio García Carbonell amb el lloc dels fets. La càmera, que enfocava la tanca perimetral de l'empresa i la via pública, va enregistrar com un automòbil Fiat Punto passava pel carrer. El vehicle coincidiria amb el suposat cotxe que conduïa García Carbonell en el moment dels fets.

Així, el tribunal ha considerat que la gravació es troba «emparada per llei» perquè forma part d'una investigació criminal i les imatges són «d'un espai públic». La interlocutòria de l'Audiència ha argumentat que «la captació d'imatges d'activitats que poden ser constitutives d'accions delictives es troba autoritzada per la llei mentre hi ha una investigació criminal en curs».

Ha afegit que el vídeo s'ha obtingut en un espai públic «i sense intromissió indeguda a la intimitat personal o familiar». També ha apuntat que és «evident» que la càmera de l'empresa, per «ser útil», no només havia d'enfocar el pati interior, sinó també la tanca perimetral i el carrer. «Té un valor probatori innegable», ha conclòs l'escrit.

L'Audiència també ha desestimat una altra petició feta per la defensa de l'altre acusat del cas, Oriol Boyer. El seu advocat havia demanat anul·lar una interlocutòria que va autoritzar l'anàlisi de les dades telefòniques, cosa que va permetre arribar fins a Boyer, tot i que el tribunal ha denegat aquesta sol·licitud.

Pel que fa a la gravació de les imatges, l'advocat Joaquim Bech de Careda, que defensa García Carbonell, havia demanat anul·lar l'enregistrament perquè considerava que la càmera va vulnerar el dret fonamental a la protecció de dades, ja que va captar la via pública. En canvi, el fiscal Enrique Barata havia rebutjat la petició perquè remarcava que les imatges que va captar la càmera no afectaven l'àmbit de la intimitat ni de la privacitat.

Per aquest crim, el fiscal demana 23 anys de presó per a García Carbonell i Boyer, per assassinar amb acarnissament i traïdoria una dona de quasi 76 anys a prop de casa seva, a Cabanes. Boyer, a més, s'enfronta a una pena de 3 anys de presó per tenir una escopeta sense permís.