L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha pres mesures a l'edifici de protecció oficial ocupat al carrer Joan Tutau de Figueres. S'estan instal·lant portes blindades a l'accés als comptadors de serveis i s'estan col·locant una alarma connectada a la Policia Local. Les mesures espera que evitin que tornin a punxar la llum o l'aigua i que això suposi que acabin marxant.

Els tècnics de les empreses estan treballant aquest matí a l'edifici amb la presència de la Policia Local sense que fins al moment s'hagin produït incidents.

L'edifici pateix ocupació des de temps. S'han anat fent controls periòdics de frau elèctric i d'aigua. L'Ajuntament de Figueres va demanar a la Generalitat que instal·lés càmeres de videovigilància i portes blindades, mesures que s'han pres en altres edificis amb problemàtiques similars. Finalment s'ha optat de moment per les portes blindades als comptadors i l'alarma.

L'immoble són dos edificis situats a la plaça Joan Tutau que són propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Són dos edificis que tenen 25 habitatges. En aquest moment són sis però també hi ha tres persones amb contracte de lloguer. Són habitatges de protecció oficial.