30 de maig de 2017
30.05.2017

Intenta estafar més d'un milió a 4 asseguradores manipulant el seu historial clínic

Un veí d'Avinyonet que, sabent que li donarien la invalidesa total, va falsejar les dades perquè semblés que tenia una bona salut

30.05.2017 | 09:45

Un veí d'Avinyonet de Puigventós ha fet anar de bòlit els Mossos d'Esquadra i quatre empreses asseguradores. Ha acabat detingut perquè va falsejar el seu historial clínic per tal d'intentar estafar més d'un milió d'euros a les companyies.

L´arrestat, coneixedor que aconseguiria una invalidesa absoluta i permanent, va contractar cinc pòlisses amb l´objectiu de cobrar una indemnització total de 1.325.000 euros

El detingut és un veí d'Avinyonet, de 40 anys i té nacionalitat espanyola. Va ser detingut el 25 de maig per la seva participació en un presumpte delicte de falsedat documental i d´estafa a quatre companyies asseguradores de Sabadell.

L´investigat, que va ser detingut a la població empordanesa va passar a disposició judicial l'endemà de la detenció  davant el Jutjat d´Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar llibertat amb càrrecs.

La descoberta d'uns detectius

La investigació es va iniciar a finals del mes de febrer arran de la denúncia presentada per una de les companyies asseguradores contra un dels seus clients en base als informes que havia confeccionat una empresa de detectius contractada per la mateixa asseguradora.

En el decurs de la investigació, els agents van poder constatar que el client de l´asseguradora, sabedor que tenia problemes mèdics que arrossegava des de l´any 2004 i que el portarien a la consecució d´una invalidesa absoluta i permanent, va contractar fins a cinc pòlisses diferents amb quatre companyies asseguradores amb l´objectiu de cobrar indemnitzacions milionàries.

Amb aquest objectiu, va dissenyar un pla d´actuació que va iniciar amb la contractació de les diferents pòlisses entre l´octubre de 2013 i l´octubre de 2015. Totes les pòlisses contractades cobrien la "incapacitat permanent de grau absolut", amb unes compensacions econòmiques que anaven dels 225.000 als 500.000 euros en cas que l´Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) li atorgués aquesta incapacitat.

Manipulació d'informes i analítiques 

Evidentment, perquè les companyies asseguradores accedissin a la contractació d´aquestes pòlisses, l´investigat havia d´aportar un seguit de documentació sobre la seva història clínica fins el moment de la contractació. Atès que les dades reals sobre el seu historial mèdic no haurien superat els requisits per a la contractació, l´investigat va manipular diversos informes i analítiques, falsejant les dades que hi constaven perquè s´adeqüessin a paràmetres normals.

També va ometre dades i va declarar dades inexactes sobre el seu historial en els qüestionaris de salut que les companyies fan servir per a la valoració del risc. Amb tot això, va aconseguir enganyar les asseguradores perquè acceptessin la contractació de les pòlisses.

Reclamar la indemnització milionària

Durant la investigació, els agents encarregats van escoltar en declaració als diferents professionals mèdics que havien emès aquests informes, que van confirmar que aquests havien estat manipulats i que les dades que hi constaven no s´ajustaven a la realitat.

A mitjans de desembre de 2016, l´investigat, que treballava com a autònom, va obtenir de l´INSS la resolució que li atorgava la incapacitat permanent en grau absolut i, pocs dies desprès, va presentar davant les quatre companyies la reclamació per al cobrament de les indemnitzacions per un import total de 1.325.000 euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit