L'Ajuntament de Roses ordenarà el trànsit a la carretera de Montjoi dins el Parc Natural de Cap de Creus per tal d'evitar el caos en l'estacionament i regular-hi el trànsit. A més, s'estudiaran les xifres reals de vehicles que hi circulen en previsió de la redacció d'un nou Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) per part de la Generalitat.

La carretera de Montjoi dona accés a les platges i cales dins l'espai protegit, des de cala Montjoi, cala Pelosa fins a cala Jóncols. El regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, Carles Pàramo, ha explicat que «se senyalitzaran els llocs on es pot anar més o menys de pressa i els llocs on no es pot aparcar» amb una senyalització tant vertical com horizontal.

La carretera té un increment de trànsit notable a l'estiu. Els cotxes estacionen on poden, aparquen malament i arriba un moment que no passa ningú, constata el regidor. Amb la instal·lació de senyalització, si algú estaciona malament se'l podrà sancionar o retirar-li el vehicle. S'espera que així s'ordeni el trànsit.

L'Ajuntament va elaborar un estudi el 2012 sobre la freqüentació. Fa un any es va actualitzar col·locant comptadors i, en els propers mesos, es tornarà a fer un estudi del trànsit. «Aquest estiu tornarem a fer una revisió i el dia que se n'hagi de parlar, que es faci amb propietat», diu Pàramo, que ha explicat que la Generalitat treballa en la redacció del PRUG.

El document es va elaborar sense tenir en compte el territori que, una vegada el va conèixer, el va rebutjar. Després d'una llarga polèmica, es va guardar en un calaix. Ara el govern optaria per iniciar converses i redactar-lo de nou.