La Confederació Nacional del Treball (CNT) va emetre un comunicat ahir en què denuncia la ubicació dels serveis socials municipals de Figueres, i la dificultat amb què es troba el seu sindicat per disposar lliurement d'aquest espai.

Segons la confederació, l'immoble situat al carrer Poeta Marquina disposa d'un «statu quo» que porta per nom condició de patrimoni sindical acumulat i, per tant, n'ha de prevaldre l'ús que en puguin fer els sindicats per sobre del servei que hi ha ubicat el consistori figuerenc. Per la CNT, l'Ajuntament ha col·locat de manera «alegal» des de l'any 1987 els serveis socials a la part baixa de l'immoble, i ja «des del 2014 de forma absolutament il·legal».

El sindicat també ha denunciat que durant els darrers anys «diverses institucions s'han negat a reconèixer el seu dret a utilitzar la planta baixa d'aquest edifici» i que els membres del seu sindicat s'han vist obligats a «quedar-se en una sala d'actes que no disposa ni d'aigua, ni de sanitaris, ni d'altres tipus de serveis».

Actualment a les plantes superiors de l'immoble, que està situat al darrere de la biblioteca municipal de la ciutat, s'hi troben ubicades altres agrupacions, com és el cas de l'Unió General de Treballadors (UGT) que utilitzen la primera planta o bé Comissions Obreres (CCOO), a la segona.

La confederació ha recordat que fa tres anys la Intervención General del Estado va tenir una reunió amb l'Ajuntament de Figueres en la qual el consistori «no va poder acreditar cap base legal» que defensés l'ús que feien de l'edifici. «A partir d'aquest moment s'ha mantingut una posició negativa a cap tipus de diàleg» lamenta la CNT, que recorda que la seva reivindicació té una vessant històrica.