Durant tot el cap de setmana Sant Martí d'Empúries es converteix en el bressol dels cellers empordanesos. Arrels de Vi celebra la desena edició de la seva fira dedicada al món vitivinícola, on un total de 25 cellers de la zona posen sobre la taula les seves millors varietats en un esdeveniment que marida la gastronomia i el patrimoni amb aquesta beguda tan consolidada a la província.

A la fira es poden tastar més d'un centenar de varietats, ja sigui de vi negre, rosat, blanc o dolç. Un altre dels punts forts és la possibilitat de comprar directament als productors i poder conèixer els seus enòlegs i propietaris de primera mà. A més a més dels tasts de vins que s'ofereixen, també es poden realitzar algunes activitats complementàries, com per exemple una visita guiada a les Ruïnes d'Empúries, on s'explica com va arribar el vi a aquest punt privilegiat del Mediterrani fa 26 segles i acaba amb el tast de l'anomenat «Mulsum» (un vi romà).

Altres propostes que es van dur a terme ahir i que repetiran avui és el taller Arrels Kids, pensat perquè els més menuts puguin elaborar un pot d'anxoves i endur-se'l a casa; o bé el taller de cupatge dirigit per Jordi Esteve.

Els premiats del 2017

La setmana passada la fira va fer públic els guanyadors del tast a cegues, que s'encarrega d'escollir les propostes més destacades de cada edició, que es podran tastar també a la fira. El millor vi blanc d'enguany va resultar ser el d'Olivardots, que presentava un Blanc de Gresa 2014. El millor vi rosat va ser el Lledoner 2016, del celler Martí Fabra. Pel que fa al negre, el més destacat va ser el Celler La Vinyeta, amb el Puntiapart del 2014. I, finalment, en la tria del vi dolç, el més ben valorat va ser el Soliserena Garnatxa d'Empordà provinent del Celler Cooperatiu d'Espolla.