Tercera sessió del judici pel crim de Tots Sants a Figueres. La mare de la víctima va declarar ahir a l'Audiència de Girona, on va dir que l'origen del conflicte va ser sentimental. La dona va reiterar que el seu fill no coneixia la rivalitat entre el clan Capirote (vinculat a la família Cortés, dels acusats) i el clan Santiago (vinculat a la família Gabarre, del difunt). De fet, va assegurar que la rivalitat entre els dos clans va sorgir arran de la relació que el seu altre fill -el germà de la víctima- mantenia amb l'exparella d'un dels dos acusats (de Vicente Fernández Cortés, àlies el «Sioux»).

D'aquesta manera, la mare va expressar una opinió diferent dels anteriors testimonis. El motiu és que tant en la primera com en la segona sessió del judici, alguns testimonis -com el mateix germà del difunt- van descartar que l'origen del conflicte fos aquest vincle sentimental.

En la tercera jornada també van intervenir agents de l'àrea d'investigació dels Mossos d'Esquadra, que van apuntar que la vídua de la víctima no va relacionar el «Sioux» amb els fets fins tres dies després. Van concretar que, en una declaració al tanatori, la dona va exposar que el «Sioux» va ser qui va entregar l'arma del crim a l'altre acusat i autor material, Juan Fernández Cortés (àlies el «Shin Chan»).

A força distància

Així mateix, en la tercera sessió del judici, agents de policia científica dels Mossos van remarcar que a la zona dels fets es van localitzar 10 beines i quatre bales, que estaven dispersades a l'àrea propera al crim.

Van subratllar que dues de les bales es van trobar a força distància del lloc dels fets, ja que una era a la porta del cementiri i l'altra a 125 metres. Pel que fa a l'arma, van explicar que només es van poder detectar les empremtes d'un dels acusats. La pistola tenia dues empremtes identificables al carregador que corresponien al dit índex de la mà esquerra del «Shin Chan», el presumpte autor material del crim.

En resposta a les preguntes de l'advocat de Vicente, Carles Monguilod, els Mossos van afirmar que no hi ha cap evidència científica que certifiqui que el «Sioux» toqués l'arma; el «Sioux» està acusat d'haver passat la pistola a l'autor material. Van recordar que l'arma era prohibida, ja que s'havia declarat inutilitzada legalment.