El projecte de construcció d´un macro-càmping a Garriguella genera controvèrsia a la població. L´entitat Iaeden-Salvem l´Empordà és una de les veus contràries que alerta que «no compleix la normativa vigent» que protegeix la zona on es vol construir pels seus valors d´interès agrari i paisatgístic. Per l´Ajuntament, en canvi, suposaria una possibilitat econòmica per a la població. El càmping es preveu amb una capacitat per a dues mil persones quan la població de Garriguella és avui de 854 habitants.

El complex es projecta sobre 17,5 hectàrees a la vessant entre la carena del Puig de Malaveïna, que limita al municipi de Peralada, i la plana de conreu que es troba al marge esquerre de la riera de Garrigella. Divendres passat l´Ajuntament va convocar una reunió i avui és l´entitat Iaeden qui ha promogut un debat.

665 parcel·les

Les previsions són que disposa de 665 parcel·les, de les quals 265 es podrien destinar a bungalous. A més, es preveuen equipaments. Segons Iaeden, el projecte no els especifica però tenen una edificabilitat de 8740 metres quadrats.

El projecte que s´està tramitant ja ha rebut les al·legacions de l´entitat que considera que « que no compleix les normatives vigents i perquè no té en compte les necessitats i recursos existents a la comarca».

També destaca que els terrenys són zona «especialment protegida» d'entrada pel Pla territorial parcial de comarques gironines que classifica, segons Iaeden, el lloc on s´ubica el càmping «com a sòl de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic» i que per tant, al parer seu el projecte del càmping «incompleix aquest Pla pel fet que no es garanteix la conservació de l´espai i els valors intrínsecs que el conformen i pels que està protegit i, a més, en cap cas es justifica el seu valor estratègic».

Problemes per l'aigua

Un dels problemes que planteja és la disponibilitat d´aigua tenint en compte que dobla la població actual del poble en temporada alta, sobretot, quan escasseja. Però el càmping suposa per conèixer una banda i l´altra.

L'Ajuntament, en canvi, defensa que el càmping, sempre que es faci bé, pot ser convenient per a la població. La instal·lació suposaria molts llocs de treball i moviment econòmic.

El de Garriguella no és l´únic càmping en tramitació. Se´n preveu un a Roses, a la carretera de Vilajuïga, i un altre en sòl forestal a Darnius i l´ampliació d´un equipament de Castelló d´Empúries, adverteix Iaeden.

La setmana passada la Cooperativa de Garriguella va organitzar un acte per donar informació sobre el projecte des de les dues perspectives, la municipal i la de la Iaeden.

Debat sobre l'Empordà

D'altra banda, l'entitat organitza avui un dels actes de la campanya del seu quinze aniversari, Som Empordà. S'ha organitzat una taula rodona amb el títol " Quin Empordà volem d'aquí a 20 anys". Serà a les vuit del vespre al convent dels Caputxins amb la participació del professor de la UdG, José Antonio Donaire; Anna Espelt d'Espet Viticultors; Miquel Gotanegra de la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona; de Som Joves, Xavi Colomer; del sector de la pagesia, Joan Dalmau; i d'Iaeden-Salvem l'Empordà, Marta Ball-llosera.