15 de juny de 2017
15.06.2017

Els demandants del Sun Village, disposats a negociar el procés amb l'Ajuntament

L'advocat reclama a l'equip de govern permetre una urbanització en terrenys seus a canvi de no demanar l'execució de la sentència

15.06.2017 | 00:56

Nova sentència i nou episodi al serial del polèmic Sun Village. Aquesta setmana es feia públic que el TSJC ha anul·lat el canvi urbanístic que va permetre legalitzar el polèmic edifici amb quaranta habitatges. Considera que tot plegat només s'ha fet per donar cobertura legal a la construcció i els obliga a retornar la qualificació hotelera a l'espai, que pretenien convertir en residencial.

L'any 2006 el mateix tribunal ja va sentenciar que el complex havia d'anar a terra perquè s'havia aixecat en uns terrenys destinats a usos hotelers. Aleshores, l'Ajuntament va modificar el planejament qualificant la parcel·la amb usos residencials. Un canvi que Urbanisme va avalar.

Paral·lelament, l'any passat, el consistori va arribar a un acord amb els demandants que va presentar un contenciós contra l'acord de ple del 2001, que és el que va donar la llicència d'obres per construir els habitatges. L'acord establia una compensació econòmica de més de 370.000 euros a canvi de no demanar l'execució de sentència. Tot plegat, però, encara pendent de la ratificació de l'alt tribunal.

La cessió dels terrenys

Un grup de veïns, representats per l'advocat Joaquim Oliva, van impugnar el Pla General perquè consideraven, tal i com ha resolt el TSJC, que la modificació només buscava legalitzar el complex. Oliva ha assegurat que estan disposats a iniciar una negociació i a no demanar l'execució de la sentència d'enderroc.

L'acord passaria perquè l'Ajuntament els permetés fer una urbanització en uns terrenys a tocar de la carretera de Roses, que són de la seva propietat. La intenció és fer-hi cases unifamiliars.

L'advocat assegura que estan disposats a parlar amb l'actual govern i creu que hi ha predisposició per abordar-ho. «Igual que s'ha fet amb el primer impugnant, nosaltres també proposem arribar a un acord perquè aquesta sentència no tingui més implicacions».

Malgrat això, ha admès que la sentència que anul·la el canvi urbanístic no és ferma i que no sap si alguna de les parts implicades (Ajuntament, Generalitat o la comunitat de veïns) hi presentaran recurs. «Si la sentència esdevé ferma perquè ningú la recorre, Ajuntament i Generalitat tenen dos mesos per modificar i ajustar els usos dels terrenys», ha dit.

L'alcaldessa del municipi, Isabel Maria Cortada, s'ha limitat a dir que estan estudiant amb els seus advocats si presenten recurs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook