Un home de 69 anys de nacionalitat belga va morir ahir mentre es banyava a la platja del Borró, al municipi altempordanès de Colera, segons van confirmar fonts de Protecció Civil. El telèfon 112 va rebre l'avís del fet prop de la una del migdia. Segons van explicar, uns banyistes van poder treure a l'home inconscient de l'aigua.

Immediatament al lloc dels fets s´hi van desplaçar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que li van practicar un massatge cardíac a la sorra i li van fer maniobres posteriors de reanimació. Amb tot, no es va poder recuperar la persona.

La cinquena víctima

La mort d´ahir es suma a la mala ratxa que porten les comarques gironines pel que fa als ofegaments els darrers dies. En poc més d´una setmana fins a cinc persones han perdut la vida a la província pel mateix motiu. A més, entre les víctimes hi havia un infant menor d´edat. Aquesta crua realitat abans que no comenci la temporada alta turística posa sobre la taula unes dades negatives tenint en compte que l´estiu passat van ser onze els accidents mortals entre juny i setembre.

La víctima mortal més jove d´aquest any és també la primera del juny: es tracta d´un nen de 10 anys que va perdre la vida en ofegar-se en una bassa de les hortes de Santa Eugènia, a Girona, el dia 14. Va anar a banyar-s´hi amb uns amics però no en va poder sortir.

El dissabte, només tres dies després del primer accident, va ser una jornada negra a la Costa Brava. Dues persones van ofegar-se mentre es banyaven a Platja d´Aro i Roses respectivament. I dilluns passat, 19 de juny, va haver-hi una altra víctima mortal a la platja. En aquest cas, es tractava d´un home de 46 anys de nacionalitat espanyola que va morir ofegat a la tarda a la platja de Lloret de Mar.