L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha convocat un ple extraordinari per debatre el suport al Museu i al Festival del Circ. Consideren imprescindible que tots els grups municipals puguin exposar els seus posicionaments i definir el suport del ple municipal en relació amb aquest projecte.

A la comissió informativa prèvia celebrada dilluns passat només el govern va votar-hi a favor. La majoria de formacions de l'oposició es van abstenir, mentre que la CUP i Compromís d'Esquerres van votar-hi en contra. El resultat no s'espera que sigui aquest, ja que en aquesta comissió només hi van estar presents 16 dels 21 regidors del consistori, amb excusa d'assistència de la portaveu dels cupaires, la portaveu del Partit Popular, un regidor del PSC, i un regidor no adscrit.

El que es debatrà dilluns serà una moció que ha promogut PDeCAT i el PP. Aquesta preveu un suport explícit econòmic als dos projectes, per un costat el Festival de Circ i per un altre la creació del Museu del Circ.

El document que es porta a votació inclou el compromís d'invertir 1,1 milions els tres anys vinents per al museu i subvencions per als propers dos anys per al festival. Les partides per al museu s'inclourien als pressupostos per reprendre els treballs tècnics i la reforma de la casa Nouvilas com a seu del Museu. Estava previst començar aquest any però el govern, en minoria, va haver de renunciar-hi per tal de poder aprovar el pressupost.

L'alcaldessa Marta Felip considera que és absolutament necessari un debat públic on totes les forces polítiques defineixin amb claredat i mostrin el seu suport al projecte, i que ho facin no només pel promotor, sinó també per totes les altres administracions públiques que hi donen suport i que demanen un posicionament definit del consistori figuerenc.

La situació s'ha donat després que el director del festival, Genís Matabosch, expressés públicament la seva intenció de no voler continuar celebrant el festival a Figueres. Matabosch va vincular la decisió al fet que el projecte del Museu del Circ no hagués prosperat amb suficients garanties.