Un incendi forestal que s'ha declarat poc després de les sis de la tarda darrer del Casino del Voló, a la comarca del Rosselló, amenaça l'Empordà. En només dues hores ja havia cremat 130 hectàrees. La tramuntana que bufa a la zona -amb cops d'entre 30 i 40 quilòmetres per hora- fa témer que l'incendi avanci cap al Pertús i acabi entrant a Catalunya. Cap a les vuit del vespre, el fum d'aquest incendi ja cobria el cel de molts municipis de l'Alt i el Baix Empordà. El foc ha obligat a tallar la N-II i l'AP-7 a la Jonquera en sentit nord, provocant algunes cues.

De moment, segons informa el diari l'Independant, ha mobilitzat 250 persones de diferents cossos d'emergències. França ja ha enviat a la zona dos bombarders i ha mobilitzat quatre hidroavions més, que es desplacen cap a la zona. Sobre terreny, s'espera que en les properes hores més efectius vinguts des de Narbona s'incorporin al dispositiu d'extinció

Segons han indicat els Bombers, a les set de la tarda les flames se situaven a uns 8 quilòmetres de la frontera catalana. Un total de 8 camions d'aigua i vehicles lleugers dels bombers catalans estan donant suport a les tasques d'extinció.

El foc presenta una columna importat enmig d'una zona de força vegetació. Segons informa 'L'Independant', a la zona afectada per les flames hi hauria excursionistes. Per això, s'ha mobilitzat un helicòpter que fa passades per l'àrea, per socórrer aquells qui es puguin veure atrapats.

Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, assegurava al voltant de les 21:30 h que "els comandaments francesos comencen a mostrar-se optimistes pel control del foc", perquè "la tramuntana afluixarà a la nit".

Així es veu el foc des de La Jonquera

I així, des del Rosselló