L'Ajuntament de Roses engega aquest cap de setmana una campanya per informar sobre les normes i consells a tenir en compte per a les persones que practiquen pesca recreativa. Sobretot s'informarà del que està permès al Parc Natural del Cap de Creus. S'espera conscienciar que cal una pesca més respectuosa amb el medi ambient i que cal preservar el fràgil ecosistema marí.

Des d'aquesta setmana s'estan distribuint entre els usuaris del Port Esportiu de Roses, així com des de l'Oficina de Turisme i des del Servei d'Atenció al Ciutadà (SAC) de l'Ajuntament, fullets informatius amb totes les indicacions. Les explicacions inclouen un apartat normatiu on es detallen les normes tant per a la pesca des d'embarcació, terra o pesca submarina, així com les llicències necessàries en cada cas.

L'Ajuntament ha posat de manifest que cap de Creus té un alt valor ecològic i que, per tant, mereix una atenció especial. Per això una secció del tríptic fet pel qual una secció del tríptic es destina a les normes específiques que requereix la seva preservació. Una llista de consells sobre espècies vulnerables, ús d'esquers, pesca artesanal, captura i alliberament, o zones de fondeig, així com dos mapes dels espais de protecció especial, completen el material.