Capgrossos, diables, castellers, arfefactes escènics de tota mena, música i color van formar part ahir de l'espectacular desfilada que van oferir Els Comediants i una vintena d'entitats per celebrar els 50 anys de naixement de la marina d'Empuriabrava. Una gran festa va cloure l'acte a la Platja. Cinc-centes persones van desfilar pels carrers mostrant passat i present.

El Club Nàutic, un dels primers de la marina, va ser el punt de sortida. Aquí diferents personatges des d'una mena de balcons dels que disposa l'edifici van mostrar com va començar la marina. Va ser la primera de tres parts de la cercavila.

Estrelles, sardines, antics deus del mediterrània van aparèixer en escena. Els dansaires van ballar en honor de la mar amb els peus nus i es va recrear el bou de la Llegenda del bruel. S'explica que a l'edat medieval un personatge ric va intentar evitar l'entrega de tot el blat complint una ordre reial. I fugint es va enfonsar amb els bous que el transportaven als estanys. Avui, diuen, encara se senten els planys dels bous. L'aiguabarreig de cultures que representa Empuriabrava amb residents de cinquanta nacionalitats o les cinquanta voltes que ha donat la marina al sol des que va néixer fins avui van cloure els elements simbòlics.

La segona part, Aiguabarreig de Festa, va ser la més llarga. Aquí es va fer un recorregut fins a la Platja on participaven les entitats. Es van recrear onze situacions amb elements aeris i carrosses. Encapçalaven la cercavila la batucada Batuscala, Tramuntakada, la comissió de Festes i la Colla Vailets de l'Empordà que van mostrar el 2017 com un any clau. El parc natural, els canals, el turisme de sol i platja, la marina nocturna dels anys seixanta o el centre històric van ser altres parts, cada una representada per artistes de Comediants i diferents entitats. El darrer retaule va ser l'escenificació del festival Terra de Trobadors.

La cercavila va continuar fins a la Platja. Allà, a l'escenari, cada una de les entitats va demanar un desig per al futur de la marina.