Un home en va apunyalar un altre mortalment aquest dimarts a la tarda en un pis de la urbanització de Santa Margarita de Roses. L'assassí confés es va presentar a la comissaria de Roses explicant que havia matat una altra persona en el seu propi domicili.

L'agressor va acabar detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi dolós. Es tracta d'un home de 26 anys, de nacionalitat marroquina i sense antecedents policials. Per la seva banda, l'Àrea d'Investigació dels Mossos d'Esquadra (AIC) es va desplaçar fins a Roses i està al càrrec de la investigació.

La víctima va rebre una sola ganivetada a la zona del cor mentre dormia aquest dimarts a la tarda. Un company de pis seu, perquè vivien plegats des de feia pocs dies en un pis ocupat a Roses, va reconèixer ser l'autor del crim. Poques hores després d'assestar la ganivetada mortal, es va entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra.

Segons fonts properes a la investigació, l'autor confés del crim havia ocupat l'apartament situat a l'avinguda Gola de l'Estany i el rellogava a altres persones a canvi de diners. En total, actualment hi vivien unes cinc persones d'origen immigrant. Feia només dos o tres dies que la víctima havia anat a viure a l'immoble ocupat pel seu amic, tots dos marroquins. Abans, vivia amb la seva mare a Figueres.

Les mateixes fonts indiquen que el dia abans l'agressor ja havia esgrimit un ganivet a l'immoble. El motiu, segons ell mateix va explicar, és que pensava que els seus companys de pis, així com altres compatriotes que viuen a la mateixa zona, se'n reien d'ell i el criticaven. Durant la inspecció ocular de l'escena del crim, el detingut va detallar que creia que hi havia rumors sobre la seva orientació sexual o una suposada addicció a l'alcohol i que venien de la víctima.

Aquest dimarts, mentre el pis era buit i la víctima dormia, l'agressor va agafar un ganivet de cuina de grans dimensions i l´hi va clavar a traïció, sense que la víctima es pogués defensar. Després, va netejar l'arma del crim, la va deixar a la cuina de l'apartament i va marxar de l'immoble.

Cap a les tres, un altre dels companys de pis va tornar a casa i va trobar el cadàver. Mossos d'Esquadra i el SEM es van desplaçar fins al lloc dels fets però els metges ja no van poder reanimar la víctima.

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra va assumir la investigació. Poques hores després de començar a recollir testimonis i indicis, el mateix agressor va anar a la comissaria i va confessar.

El Jutjat d'instrucció 3 de Figueres en funcions de guàrdia ha assumit la investigació i ha decretat secret de sumari. El detingut passarà properament a disposició judicial.

És el segon crim de l'any a la província i també el segon a l'Alt Empordà. El primer va produir-se el 10 de juny a Sant Pere Pescador. Aquell dia una dona que estava caminant per una àrea propera a l'antiga depuradora a tocar de la platja va trobar el cadàver d'un veí de Figueres, Enric Pagès Teixidor, de 82 anys, que hauria estat asfixiat.