Un home de 68 anys va morir ahir ofegat a Roses, segons van informar fonts dels serveis d'emergències. Els socorristes que treballaven en aquella zona van aconseguir treure el cos de l'aigua i van intentar reanimar-lo durant molta estona, sense èxit.

Els fets van passar al voltant de tres quarts de set de la tarda a la platja de Roses, prop del passeig marítim a l'altura del Minigolf i l'Oficina de Turisme. La víctima, de nacionalitat francesa, va aparèixer a l'aigua i els socorristes de la platja el van treure immediatament per traslladar-lo fins a la sorra.

Paral·lelament es va desallotjar la platja, que en aquell moment es trobava en hora punta, amb una gran afluència de persones. Fins al lloc dels fets es van desplaçar la policia local de la localitat, els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Malgrat se li va practicar el protocol de reanimació no es va aconseguir que respirés i un helicòpter va traslladar al banyista a l'hospital Josep Trueta de Girona. Allà es va constatar que l'home havia mort. Tot apunta a que l'home accidentat estava navegant en un veler quan, de sobte, va veure que se li havia deslligat el bot auxiliar de l'embarcació.

Es va tirar nedant per intentar agafar-lo, sense èxit. La víctima tenia problemes respiratoris que li van impedir aconseguir arribar fins aquest, ni tampoc poder fer cap altre tipus de maniobra mentre era a dins de l'aigua. Amb aquest incident ja s'han registrat set morts per ofegament en un mes a la província de Girona.