Veïns i comerciants del carrer Sant Pau de Figueres estan farts de l'incivisme que hi ha a la zona i rodalia. És per aquest motiu que han decidit emprendre mesures per instar l'Ajuntament de Figueres a trobar solucions. Des de fa un mes, han decidit recollir signatures en contra d'un bar que des que va obrir, fa uns anys, només ha portat disgustos als veïns.

Tal com avança el setmanari l' Empordà (del mateix grup editorial que Diari de Girona), actualment ja s'han recollit més de 600 firmes. D'ençà que hi ha aldarulls, molta gent es nega a passar per un dels carrers més cèntrics de la ciutat perquè els fa por trobar-se situacions desagradables i opten per altres vials.

El local, que està situat al carrer Sant Pau, a tocar de la Rambla, és molt proper, entre altres, a centres escolars com són el CEIP Sant Pau i l'institut Ramon Muntaner.

També és habitual que quan passen les noies davant del bar els diguin alguna cosa. Justament per aquest motiu, molts pares i mares ja no deixen que els seus fills i filles hi passin i, si ho fan, acompanyats per algun adult. A partir de les vuit del vespre, la gent se sent incomoda en passejar pel carrer.

Una mala imatge

L'incivisme, la mala educació i la brutícia són a l'ordre del dia, ja que els és habitual trobar gent beguda i fumada a primera hora del matí. Al bar, que podria tenir més de setanta expedients oberts, hi hauria, presumptament, tràfic de drogues, prostitució i venda d'alcohol a menors.

El passat 9 de març, els afectats es van reunir amb el consistori per explicar als responsables municipals la greu situació d'incivisme i la manca de seguretat que pateixen diàriament. Reclamen que es facin les actuacions administratives necessàries per a la suspensió de l'activitat i el tancament definitiu del polèmic local, que s'incrementi la presència policial al voltant del carrer Sant Pau i que hi hagi més sortides durant la nit.

Competència sancionadora

L'Ajuntament de Figueres ha assegurat que ja s'estan prenent cartes en l'assumpte. Fonts municipals han explicat que resten a l'espera que la Generalitat els entregui la competència sancionadora, amb la qual tindrien l'eina per tancar el local.

Paral·lelament, l'advocat del consistori està recopilant tots els fets, denúncies i procediments perquè en el moment en què es disposi de la competència, es pugui actuar amb mà dura i «sense llacunes legals». Com a mesura provisional s'ha posat una patrulla de la Guàrdia Urbana dedicada a intensificar la vigilància en aquella zona.