La plataforma 'Salvem Garriguella' acusa a l'Ajuntament de fer una "operació de maquillatge" amb la presentació del projecte de macrocàmping al municipi, on el promotor va assegurar que serà respectuós amb l'entorn i que l'equipament serà "sostenible". L'entitat critica que no s'hagi parlat dels problemes d'aigua que, segons diuen, provocarà la infraestructura, ni tampoc dels de residus així com la "destrucció ambiental i paisatgística" que suposarà per a tota la comarca. També acusen el Govern municipal de fer la presentació després d'haver tramitat una aprovació inicial del projecte "massa discreta", que no ha permès "presentar cap al·legació". Amb tot, els contraris a la iniciativa insisteixen que contravé el Pla Territorial de les Comarques Gironines i el Pla Director Urbanístic de la Serra de Rodes. L'equipament tindrà una capacitat màxima per a prop de 2.000 persones i suposarà una inversió d'entre 8 i 10 MEUR.

El promotor del projecte del macrocàmping va presentar aquest dijous el projecte i va defensar, des de l'Ajuntament, que serà respectuós amb l'entorn i que es farà de manera sostenible. Segons va explicar, l'espai tindrà 665 parcel·les, comptarà amb serveis soterrats i tindrà una capacitat màxima per a 1.995 persones. De les 17 hectàrees que ocuparà, sis estaran dedicades a l'espai d'acampada. En total, suposarà una inversió d'entre 8 i 10 MEUR.

L'alcaldessa del municipi, Isabel Teixidor, també va defensar el projecte, que va qualificar de "paisatgísticament ben treballat". A més, va afirmar que "alguns veïns potser no se l'han mirat bé del tot, perquè es busca molts plantació d'arbres". El projecte ja està aprovat inicialment i a partir d'ara s'ha de tramitar l'informe territorial i urbanístic així com la declaració ambiental estratègica. Un cop superat aquest cas, l'Ajuntament abordarà l'aprovació provisional.

Les explicacions, però, no han convençuts els contraris a la iniciativa, que s'han constituït a través de la plataforma Salvem Garriguella. Consideren que l'Ajuntament ha dut a terme una campanya de "maquillatge" i que no s'han posat totes les dades sobre la taula. Entre elles, els problemes d'aigua que pot comportar. Tampoc han parlat, diuen, dels residus, els vials, la construcció de bungalous, el soroll, la contaminació lumínica o la "destrucció ambiental i paisatgística" que suposarà. Tot i això, els seus promotors van defensar que la voluntat és que el càmping es connecti a la xarxa mancomunada que té Garriguella amb altres municipis però que, si no acaba essent així, es podria fer ús d'un antic pou del Mas Tòfol, on s'ubicarà la infraestructura.

Ajuntament de Garriguella

Els contraris al projecte també acusen el Govern municipal de fer la presentació després d'haver començat a tramitar el projecte. Una situació que, diuen, ha deixat els veïns sense la possibilitat de "pronunciar-se ni de presentar cap al·legació".

Amb tot, insisteixen que el projecte vulnera el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines i el Pla Director Urbanístic de la Serra de Verdera. Tampoc veuen clars els accessos a l'equipament, que es preveuen fer a través de la carretera comarcal C-252. Asseguren que a actualment la via no està preparada per assumir-ho i que caldrà fer actuacions per donar accés rodat a les 2.000 persones que s'hi preveuen. L'entitat alerta que continuarà activa en contra de la iniciativa i manté que es basa en un model "insostenible".