Els Mossos d'Esquadra van detenir a Vilatenim (Alt Empordà) el passat 25 de juliol, un home i una dona, de 37 i 34 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Perpinyà (França), com a presumptes autors d´un delicte d´estafa.

El fets van succeir la tarda del 24 de juliol quan una dona d´edat avançada circulava amb el seu vehicle per la carretera C-260, dins del terme municipal de Fortià, en direcció cap a Roses.

La dona, després d´avançar un vehicle que anava a una velocitat molt reduïda, va veure com els ocupants d´aquest, un home i una dona, li feien senyals per tal que s´aturés. Finalment, els dos cotxes es van aturar al costat de la carretera.

El conductor del vehicle avançat li va dir a la dona que li havia trencat el retrovisor en avançar-lo i li va preguntar per la companyia d´assegurances. L´home va fer veure que trucava a la companyia i, tot seguit, li va comentar que li hauria de pagar 2.000 euros en metàl·lic, ja que si feien els tràmits amb l´asseguradora seria més car.

La víctima va anar fins a casa seva amb els dos estafadors i els va lliurar 400 euros. Posteriorment, van obligar-la a anar fins al casino de Peralada on els hi va comprar fitxes valorades en 300 euros.

Van acordar que els 1.300 euros que faltaven els hi lliuraria l´endemà, a l´entrada d´un centre comercial situat a Vilatenim (Alt Empordà).

Va ser llavors que la víctima es va malfiar de la parella i va alertar els mossos. Finalment, l´endemà es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar i detenir els dos estafadors a l´entrada del centre comercial.

Els detinguts van passar el 26 de juliol a disposició judicial davant del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els Mossos recorden que, en cas de trobar-se amb una situació similar, cal estar en alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. La policia, recorda que, en cas que es produeixi un accident de trànsit real, s'iniciïn els tràmits habituals a través de la companyia asseguradora.

Finalment destaquen que davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que hi pugui estar relacionat cal trucar al telèfon 112 i activar la col·laboració dels Mossos.