Protecció Civil ha desactivat a les 18:00 hores el Camcat (Pla Especial d'Emergències per contaminació de les aigües) en fase de prealerta per una possible taca de gasoil que s'havia detectat després d'enfonsar-se un veler a la badia del Port de la Selva (Alt Empordà).

Després de diverses comprovacions per part dels vigilants de la localitat, Salvament Marítim i Protecció Civil s'ha confirmat que l'abocament albirat aquest matí s'havia diluït.

A més, la Generalitat s'ha posat en contacte amb el propietari del veler, qui ha assegurat que, una vegada s'ha posat a floti amb diversos globus d'aire de grans dimensions, es traurà de l'aigua com més aviat millor.

L'embarcació, d'uns quinze metres d'eslora i que la matinada del 25 de juliol va quedar varada a la platja Gran de Port de la Selva a causa del fort vent de tramuntana que bufava, s'ha enfonsat aquest matí prop de la costa quan un pesquer intentava arrossegar-la cap al centre de la badia.

Els seus propietaris, una parella d'holandesos que està allotjada en un hotel de la localitat, va demanar a uns coneguts que els ajudés a treure el veler de la zona d'embarrancament i, avui, ho ha intentat un vaixell de pesca d'arrossegament, però se li ha enfonsat en una àrea de poca profunditat.

Aquesta tarda, amb l'ajuda d'una empresa especialitzada, s'ha reflotat l'embarcació i s'està a l'espera de portar-la fins al Club Nàutic, on la trauran de l'aigua.