02 de agost de 2017
02.08.2017

L'Estat cedirà la titularitat de la travessia urbana de l'N-II de Figueres a l'Ajuntament

El subdelegat del Govern ha garantit que es complirà un compromís adoptat fa dos anys per tal que la carretera passi a ser de la ciutat · El Ministeri de Foment va inaugurar ahir les obres de la nova rotonda, després de vuit mesos de treballs

03.08.2017 | 07:25
La inauguració de la nova rotonda, ahir al matí a Figueres.

El Ministeri de Foment cedirà la titularitat de la travessia urbana de l'antiga N-II a l'Ajuntament de Figueres. Un cop enllestida la nova rotonda a la plaça del Sol, que aquest dimarts s'ha inaugurat oficialment, l'alcaldessa Marta Felip ja ha avançat que al setembre faran la petició formal al Ministeri. El subdelegat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, li ha respost que el compromís de l'Estat –recollit ja als pressupostos del 2015- es manté invariable.

Inauguració amb totes les de la llei, amb tall de cinta –lluint les banderes catalana i espanyola- inclòs. L'Estat ha inaugurat aquest dimarts oficialment la nova rotonda de la plaça del Sol de Figueres, que ha suposat una inversió de 776.891,39 euros. El giratori substitueix l'antiga cruïlla que hi havia a l'alçada de la biblioteca de Figueres, on convergeixen els vehicles que circulen per l'avinguda Salvador Dalí i els que entren a la ciutat per l'N-260.

L'alcaldessa ha subratllat que el nou giratori «ha de permetre ser centre neuràlgic i distribuïdor de la mobilitat» a la ciutat, «tant d'est a oest com de nord a sud». Felip també ha recordat que la posada en servei de la nova rotonda també suposarà «un canvi» pel que fa a l'entrada cap a la Rambla, perquè coincidint amb el final de l'obra es canvia el sentit de circulació al carrer Lasauca.

Els treballs del giratori de la plaça del Sol van començar el novembre de l'any passat. Inicialment, es preveia que s'enllestissin en set mesos. Al final, han estat vuit, però Felip ja ha recordat que «aquest petit retard, en una obra pública», no és significatiu.

Aprofitant el seu discurs, Marta Felip ja ha avançat que al mes de setembre l'Ajuntament començarà els tràmits per demanar formalment a l'Estat que li cedeixi la titularitat de l'antiga travessera (l'N-IIa).

«A partir d'aquí comença una nova etapa per a aquesta carretera, que ha de ser municipal», ha dit Felip.

«Al mes de setembre entrarem en converses amb el Ministeri per veure com recepcionem aquesta via i passa a ser de la ciutat», ha puntualitzat l'alcaldessa. I hi ha afegit: «I com l'Ajuntament es converteix en l'amo d'una carretera que durant molts i molts anys ha servit de general».

El subdelegat de l'Estat ha aprofitat el mateix acte per respondre-li a l'alcaldessa que el compromís de Foment es manté inamovible. «Un cop l'Ajuntament faci el primer pas, que és que el ple n'aprovi la sol·licitud, ens posarem a treballar per fer-ho possible», ha subratllat Sánchez-Bustamante. I ha conclòs: «La sintonia és plena i l'acord també hi és».

La carretera avui és l'avinguda Salvador Dalí però és l'antiga N-II que ara passa per l'exterior de la ciutat. Continua sent una via de pas per a molts vehicles que creuen la ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema