La veritat és que, benvolguts lectors, he quedat sorprès, « pasmao», vaja, segons va encunyar el famós « hemmano» del seu « henmano», en llegir a les cròniques del DdG les declaracions del ja quasi extot, políticament parlant, regidor figuerenc Manel Toro, com a resposta al fet que se li hagin retirat els càrrecs (tasques o funcions) directius al Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

M'han sorprès, fonamentalment, per dues coses. Una que es declari salvador, de manera reincident, (la darrera amb l'exalcalde i, pel que es veu conseller jòquer, cal pensar que no li haurà agradat gaire) de l'economia municipal, vull dir de l'Ajuntament. Jo no sé quina haurà estat la seva autoreconeguda intervenció transcendental i redemptora en els darrers consistoris però, si en aquest currículum mesiànic inclou, com ja ho va fer fa temps, la del període del darrer mandat de Lorca, com ja també vaig fer-ho llavors, li haig de negar de manera rotunda perquè la recuperació de l'economia municipal d'aquells moments no es va aconseguir gràcies al regidor d'hisenda (ell) sinó als dos tinents d'alcalde (un tal Palahí i un tal Torres) que, mitjançant la gestió dels d'aparcaments, aconseguiren l'aportació líquida de 300 milons de pessetes per part de la concessionària.

La segona, quan es queixa que l'han cessat com a càstig per no haver aprovat la moció de suport al Festival i Museu del Circ i reclama la seva llibertat. Però veiem, al marge de les opinions sobre el tema, des de quan s'ostenten càrrecs mitjançant un partit o una coalició i no s'acata la disciplina política de la formació?

Vol llibertat? Doncs no serà ara més lliure? I no seria més lliure encara si abandonés la seva funció de conseller puix que gaudeix d'ella en representació i mercès al grup polític del qual discrepa? La llibertat d'opinió ha d'estendre's fins a la cobertura de la contradicció i la incoherència?

Potser els del PDeCat haurien d'informar-se, encara que solin ser anticorrides, el policonseller no, i potser els pot explicar què vol dir la tan coneguda frase de l'argot taurí d' hasta el rabo todo es toro.

Si no, a Google ho poden trobar.