Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts el regidor de Figueres Diego Borrego en el marc de laMossos d'Esquadra investigació per les gravacions al lavabo de l'estació del TAV de Girona. El regidor ha estat detingut després d'inspeccionar l'ordinador, on haurien trobat material compromès. La investigació l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona. De moment no se sap quin delicte se li imputa perquè la investigació policial continua oberta. Està previst que Diego Borrego no passi a disposició judicial fins demà.

Complint un exhort del jutjat que porta el cas, la policia va anar a casa seva per inspeccionar el contingut del seu ordinador i fer el buidatge dels arxius que contenia.

Els Mossos haurien descobert el material compromès i es van endur Diego Borrego detingut a la comissaria de Figueres. Borrego, a qui el PP va fer fora del partit, està investigat per presumptament haver enregistrat amb el mòbil un usuari del lavabo de l'estació del TAV a Girona a mitjan maig. Els fets als quals fa referència el cas es remunten al dijous 11 de maig.

Un home que feia les seves necessitats al lavabo de l'estació del TAV de Girona va denunciar que Borrego l'estava gravant amb el mòbil. L'usuari va dir haver descobert el regidor -que aleshores formava part del PPC- quan el filmava des del vàter del costat.

L'home va sortir del lavabo, va alertar el vigilant de seguretat i va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.

Borrego aquell dia va poder tornar a casa, però l'endemà se'l va citar perquè anés a declarar a comissaria en qualitat d'investigat. El regidor va assegurar llavors que tot es devia a un malentès.

Segons va declarar, mentre es trobava al lavabo amb el mòbil a les mans, l'aparell li va caure al terra. I quan es va ajupir per recollir-lo, l'altre usuari es va pensar que l'estava gravant. El regidor, aleshores, ja va entregar el mòbil als Mossos d'Esquadra perquè en fessin el buidatge.

El cas de les gravacions al lavabo de l'estació va anar a parar a mans del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Girona.

Busquen a l'ordinador

En el marc d'aquesta investigació, el jutjat va emetre un exhort demanant que s'anés fins a casa del regidor i se li buidés l'ordinador, per comprovar si hi podia haver arxius compromesos.

Qui es va encarregar dimarts d'executar l'exhort van ser els jutjats de Figueres (en concret, el número 5). Durant el matí, cap a quarts de deu, la secretària judicial es va personar al domicili de Borrego. L'acompanyaven agents dels Mossos d'Esquadra, que es van encarregar d'analitzar l'ordinador del regidor. Va ser precisament llavors quan els Mossos haurien descobert material compromès.

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona és qui ha assumit la investigació. De moment, no se sap quin possible delicte (o delictes) li atribueix la policia perquè la investigació encara continua oberta. Per tant, s'espera als resultats. El regidor estaria detingut a comissaria el màxim temps per tal de poder continuar analitzant els continguts. No està previst que passi a disposició judicial fins divendres.

El PP suspèn Borrego

El Parti Popular va suspendre Diego Borrego d'afiliació arran de la investigació dels presumptes fets ocorreguts als lavabos del TAV en què se li imputa un delicte contra la intimitat.

El partit també va encomanar al Comitè de Drets i Garanties del partit que obrís un expedient informatiu en relació amb els fets.

Al ple del mes de juny de l'Ajuntament de Figueres, Ajuntament de Figueresel regidor es va veure forçat a passar al grup mixt.

Borrego, que fins aleshores havia estat número 2 del PPC a la ciutat, ho va fer a contracor i criticant que no se li respectava la presumpció d'innocència. Va dir entendre que la militància volgués preservar la imatge de la formació.