04 de agost de 2017
04.08.2017

El desdoblament de la C-260 a Figueres enfila la recta final amb el pas inferior per l'N-II

Territori treballa en dos nous vials i el desdoblament de la calçada principal . L'obra s'espera que acabi al desembre

04.08.2017 | 15:52
El calaix de formigó sota l´NII en el que s´està treballant

El desdoblament de la C-260 a Figueres ha enfilat la recta final i s'espera que les obres puguin enllestir-se el mes de desembre. Les màquines treballen a la calçada principal que es desdobla i al pas inferior, un calaix de formigó, sota l'N-II per salvar aquesta carretera i enllaçar Vilatenim amb la zona industrial de Figueres. Els treballs tenen un pressupost de 9,3 milions d'euros. 

El tronc central estarà format per dos carrils per sentit de la circulació de 3,20 metres d´amplada amb voral interior d´1 metre i voral exterior d´1,5 metres. La mitjana de separació tindrà 1,8 metres d´amplada. En aquest àmbit, s´estan completant les tasques de desviament de serveis afectats.

A cada costat del tronc es preveu la formació d´unes calçades laterals. Cada calçada lateral se separarà del tronc mitjançant un espai enjardinat d´1,6 metres delimitat per vorades. Les calçades laterals tindran 6 metres d´amplada --4 corresponen al carril de circulació i 2 per aparcament. A partir de la calçada lateral es formaran les voreres. És en aquestes calçades laterals que està concentrada actualment bona part de l´execució de l´obra.

Es construirà una passera sobre la carretera per possibilitar que els vianants puguin travessar-la. La passera se situa a continuació del carrer Baladres. Tindrà un tram central de 24 metres de longitud i dos laterals de 18 i 14 metres. Es formaran rampes i escales a cada costat de la passera. Es preveu que a finals d´aquest mes ja es pugui muntar el tauler d´aquesta passera.

De 24.000 a 43.000 vehicles al dia

La C-260, que uneix Figueres i Roses, registra una mitjana anual d´entre 21.000 i 24.000 vehicles al dia, i pot arribar als 43.000 vehicles al dia durant l´agost. El desdoblament pretén resoldre els problemes de congestió que es produeixen en aquest tram.

A banda de desdoblar-se es fan dos nous vials, el sud i el nord. El sud discorrerà paral·lel a la C-260 i a tocar el Manol. Connectarà el sud de Vilatenim amb la zona industrial situada a l'altre costat de l'NII. Aquí és on es construeix el calaix sota la nacional. 

El secretari d´Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha destacat durant una visita aquest matí que aquest mètode constructiu és una mostra de "l´excel·lència de l´enginyeria catalana". La col·locació d´un calaix per sota de l´N-II "permetrà la formació de la ronda sud de Figueres sense pràcticament afectacions" al trànsit, ha explicat.

Dedoblament de l'N-II

Aquest calaix, i el vial que conformarà, "està preparat per al desdoblament de l´N-II" que ha de fer l´Estat. Font ha recordat que "la ministra de Foment, Ana Pastor, es va comprometre que les obres començarien el 2015". "El Govern ha fet la seva feina i encara estem esperant que arribi l´anhelat desdoblament", ha remarcat el secretari.

El vial nord serà sensiblement perpendicular a la C-260 i paral·lel a l´N-II. Se situa a l´inici de l´actuació i permetrà donar continuïtat a la calçada lateral nord del desdoblament fins al camí vell de Vilatenim. 

Les obres les porta a terme el departament de Territori i Sostenibilitat des del gener de 2016. Es tracta d'una obra que fa vint anys que s'esperava fins a la rotonda de Vilatenim. Ha comportat l'expropiació i enderroc d'habitatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema