L'Ajuntament de Figueres va fer un pas definitiu per a la construcció del Ajuntament de FigueresCEIP Carme Guash El ple va aprovar per unanimitat un conveni d'intencions que ha de permetre a partir de setembre que es comenci a redactar el projecte.

Amb aplaudiments per la presència al ple de membres de la comunitat es va aprovar el s conveni d'intencions per a la construcció de l'escola Carme Guash però amb tres condicionants. En primer lloc que s'aprovi el projecte i remodelació del centre per conèixer amb exactitud el cost de les obres existent que finançarà l'Ajuntament. En segon lloc, a què estigui resolt el finançamemt per fer-ho efectiu; i en tercer lloc que es facin els tràmits perquè uns terrenys propers siguin una zona verda d'iguals dimensions a l'existent a la presó. Hi haurà un edifici nou i rehabilitació de l'actual.

L'alcaldessa, Marta Felip, va aclarir que l'aprovació possibilita «l'adscripció definitiva a Ensenyament i permetre el traspàs de la partida de 325.000 euros prevista al pressupost de l'Ajuntament perquè puguin començar a redactar el projecte que dibuixarà l'escola nova i l'edifici existent i que distribuirà els usos». Per a Felip, és un moment important i va dir que només comença «el camí per fer realitat aquest centre educatiu en un antic centre penitenciari», tot destacant com això canviarà la vida i el dinamisme del barri.