El mal temps aboca els turistes que habitualment omplen les platges, a les carreteres. Durant tot avui els visitants han optat per un altre tipus d'oferta als principals punts de rebuda de visitants. A la Jonquera l'NII al tram urbà pateix retencions de sis quilòmetres de les tres de la tarda i l'autopista en sentit França de quatre quilòmetres. A Quart les cues són ara mateix de cinc quilòmetres cap a Llagostera i de quatre i mig a Palafrugell a l'enllaç amb la C31.

L'accés a Cadaqués i la sortida de Torroella de Montgrí per la C31 també pateix retencions de dos quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit.

La majoria de poblacions litorals tenen avui durant tot el dia una mobilitat complicada. A Figueres la Guàrdia Urbana ha posat en marxa un dispositiu especial de bon matí per fer front a l'afluència massiva de visitants a la zona comercial i al Museu Dalí. A l'accés de la ciutat per la C-260 des de Roses també es convertia en un embús de vehicles.

A la Jonquera la zona comercial de l'Outlet i el Pertús s'ha omplert amb milers de visitants i durant tot el dia l'NII va registrar cues quilomètriques.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, va explicar que les retencions i cues van ser constants durant tot el dia, obligant a activar el protocol per retencions a l'N-II.

Els mateixos que intentaven accedir a Cadaqués on des de fa dies l'entrada al municipi suposa llargues esperes al vehicle. Pels volts de les sis de la tarda, segonsTrànsit, el municipi va aconseguir engolir el trànsit que arribava millorant al situació.

A la resta de les carreteres gironines amb les poblacions més turístiques les imatges s'han anat repetint durant tot el dia. Palafrugell, Torroella de Montgrí o l'Escala van registrar retencions.