El mal temps va abocar a les carreteres gironines ahir milers de turistes que no podien gaudir del sol i platja. Durant tot el dia es va fer difícil circular pels principals punts i poblacions turístiques.

La Jonquera es va col·lapsar amb cues de fins a sis quilòmetres a l'N-II i a la tarda de quatre a l'autopista. Al Gironès, Quart registrava a les set de la tarda cues de fins a cinc quilòmetres direcció Llagostera i la C-31 a Palafrugell quatre. Els turistes omplien les poblacions. A Figueres esperaven llargues estones per accedir al Museu Dalí.

En previsió del que passaria al llarg del dia, la Guàrdia Urbana de Figueres va activar un dispositiu especial al centre per reconduir els vehicles quan s'omplien els aparcaments. Aquí el centre comercial va omplir-se des de mig matí i per accedir al Museu Dalí les cues arribaven en molts moments a la Rambla.

Però on es van viure les pitjors retencions van ser a la Jonquera, amb vehicles aturats o a pas lent des de l'entrada fins al Pertús, els dos principals centres comercials.

L'alcaldessa, Sònia Martínez, va informar que s'havia activat el protocol de retencions per reduir les afectacions. A l'aparcament de l'Outlet s'hi encabien milers de vehicles. A partir de mitja tarda l'autopista va registrar cues de quatre quilòmetres cap a França.

A Cadaqués fins cap a les sis de la tarda la carretera d'entrada tenia cues de dos quilòmetres per les dificultats d'engolir el trànsit a la població. La situació es repetia a la C-31 a Palafrugell i a Torroella de Montgrí. També tenia una situació molt complicada la sortida des de Quart fins a Llagostera.