Quinze hores van ser necessàries per reflotar de la badia de Port de la Selva el veler que va quedar encallat el 26 de juliol després de ser arrossegat per la tramuntana i que fa uns dies s'enfonsava. Per a avui al vespre està previst el dispositiu per remolcar-lo fins a les drassanes de Roses.

El veler té 12 metres d'eslora i es trobava mig enfonsat a la badia des de l'1 d'agost. En veure que s'enfonsava es va activar un dispositiu per evitar que pogués causar un vessament de combustible. Després de comprovar que anava buit es va estabilitzar a la superfície en boies i el propietari va dir que se'n faria càrrec. Es va intentar sense èxit portar-lo a port en una ocasió.

El dilluns es va fer el segon intent. Segon el regidor de Governació, Roger Pinart, es va treballar des de les set de l matí a les onze del vespre. Es va haver de reflotar amb pneumàtics i una vegada estabilitzat remolcar-lo fins al port.

Pinart ha explicat que està previst que avui se l'emportin però es tracta d'unes maniobres en les quals cal la utilització de maquinària i transport especial i per això s'ha decidit que no es faci fins a les deu del vespre.