L'Ajuntament de Roses ha portat a terme en els darrers dos dies prospeccions al subsol del mercat cobert dins els treballs previs a la construcció d'un nou edifici. L'estudi econòmic ha condicionat la viabilitat al projecte a la creació d'un aparcament soterrat i s'està estudiant el subsol. La concessió acaba al novembre i es donarà pròrroga fins que es disposi del nou equipament.

Els treballs geotècnics s'han portat a terme en els darrers dos dies per conèixer el grau de consolidació del sol en aquest àmbit, així com la presència de roca i la seva duresa per a l'excavació de les plantes soterrani del futur equipament, i garantir així la correcta fonamentació del mateix.

Els sondejos han consistit en la perforació en diferents punts del perímetre del mercat (carrer Marià Benlliure, doctor Arruga, doctor Ferran i Pep Ventura).

L'estudi del subsol es porta a terme perquè el nou edifici hauria de tenir aparcament soterrat. És un dels requisits perquè econòmicament sigui viable. Es tractaria de donar un servei bàsic als clients del mercat cobert.

L'Ajuntament s'ha acabat decidint per la construcció d'un nou edifici després d'estudiar diferents alternatives amb l'objectiu de poder continuant comptant amb un mercat cobert.

L'actual es va construir en una època en què l'Estat obligava a tenir aquest equipament per garantir que existia una oferta per abastird'aliments els veïns. La concessió que es va donar va ser de 25 anys i acaba al novembre.

Avui molts dels mercats ja no són viables i per això es va demanar un estudi econòmic per conèixer la realitat. A banda de l'aparcament, va concloure que calia ampliar-lo fins als 3500 metres i que disposés d'un supermercat que ajudés a sufragar les despeses i a garantir la clientela.

La Generalitat estava tramitant el Projecte de la nova Llei de Comerç, Serveis i Fires i va incloure una esmena de l'Ajuntament de Roses per permetre ampliar el mercat i que tingui el supermercat.

Això ha perrmès donar llum verda al projecte en el que ja s'ha començat a treballar amb els sondejos d'aquesta setmana. Alhora es treballa en la redacció del rpojecte.

El mercat municipal s'espera que continuï donant el servei actual , no només a la població, sinó com un element més turístic.