L'Ajuntament de Figueres ha admès que la ciutat dimarts no va poder engolir el gran volum de vehicles que arribaven per passar el dia motivats pel mal temps i que van generar, tot i les diferents preses durant el dia, un col·lapse al centre.

L'alcalde accidental, Francesc Cruanyes,ha remarcat que «tot i que es poden preveure, no es poden evitar saturacions com la viscuda aquest dimarts» perquè la xifra de vehicles era molt superior a la que permet la xarxa viària. Tot i això, «es treballa en la millora de les senyalitzacions i en la creació de més aparcament dissuassori que pacifiquin el centre».

A partir de les onze del matí van començar a arribar els vehicles des de les poblacions turístiques per les carreteres N-260 i la C-260 on es van produir llargues cues. Inicialment es va prioritzar les sortides de pujada del Castell amb avinguda Salvador Dalí però la mesura va resultar insuficient perquè anaven arribant més vehicles.

Els agents de la Guàrdia Urbanba es van distribuir a diferents punts estratègics per ajudar a descongestionar el trànsit.

L'Ajuntament ha analitzat la situació i considera que les obres al carrer Fossos i calçada dels Monjos van ajudar a generar més retencions i van concentrar encara més els cotxes al centre.

Cues a la Jonquera

A la resta de carreteres gironines es van produir situacions similars. A la Jonquera les cues van ser durant tot el dia de sis quilòmetres a l'N-II i d'accés a Cadaqués, de dos quilòmetres.