13 de agost de 2017
13.08.2017

El Consell reclama un estudi per fer arribar la fibra òptica a tot l'Alt Empordà

13.08.2017 | 07:14

La Junta de Govern del Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha demanat a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya la redacció d'un estudi per al desplegament d'una xarxa troncal pública d'alta capacitat (fibra òptica) des de Figueres fins a la resta de municipis de l'Alt Empordà.

Des del Consell es recorda que l'any passat la Generalitat, les quatre diputacions catalanes, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, juntament amb el Consorci Localret, van signar el Pacte Nacional per a la Societat Digital. Un dels seus objectius és el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d'oportunitats per a tots els territoris, ciutadania i empreses de Catalunya.

El programa que està executant el Consell Comarcal referent a la millora de la competitivitat en els polígons industrials posa de manifest la mancança que hi ha en aquest àmbit, on les dificultats més grans que tenen les empreses a l'hora d'ubicar-se a la comarca són l'accés a la banda ampla i la garantia del subministrament elèctric. Paral·lelament, també es detecta una situació deficient a molts municipis amb relació a la connectivitat i l'accés als serveis de banda ampla.

Aprofitant que la propera tardor arribarà a Figueres una xarxa troncal pública de fibra òptica, a partir de la qual els operadors podran distribuir-la fins als usuaris finals, es reclama aquest estudi per tal de desplegar-la a tots els municipis amb l'objectiu de garantir a tots els habitants l'accés a aquest servei, que actualment és bàsic per a l'equilibri territorial.

El passat mes de juny, la Secretaria de Telecomunicacions va anunciar l'arribada de la fibra òptica a Figueres per a la propera tardor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema