L'incendi d'un cotxe al mig de l´autopista va obligar ahir a la tallar la via en sentit França durant una hora i mitja mentre treballaven els equips d´extinció i posteriorment per normalitzar la carretera. Durant aquesta estona es van generar cues que van arribar als onze quilòmetres. La situació al trànsit ahir va tornar a ser complicada a la frontera. Tant a l´autopista com a l´N-II es van registrar retencions de fins a set quilòmetres.

El cotxe es va incendiar poc després de les onze del matí. A les onze i dotze minuts es va haver de tallar la via, que en pocs moments va acumular tres quilòmetres de retencions.

Eviten que s'estengui el foc

Al lloc s'hi van desplaçar cinc dotacions terrestres i un helicòpter per sufocar les flames i evitar que s´estenguessin per la vegetació propera. El cotxe es trobava a uns dos-cents metres de la frontera sentit França quan es va incendiar. Ningú va resultar ferit.

Una hora després, l´incendi es donava per extingit, però ja es registraven fins a set quilòmetres. El màxim, segons el Servei Català de Trànsit, va arribar a ser d´onze quilòmetres.

Al lloc s´hi van desplaçar també Mossos i el sevei de vialitat d´autopistes per tal de tornar la normalitat a la carretera. El vehicle es va retirar i es va netejar la carretera, que es va poder reobrir al trànsit a dos quarts d´una del migdia.

Tot i l´obertura de la carretera al trànsit, les retencions van continuar durant més de set hores a l´autopista. A dos quarts de dues s´hi van sumar les retencions a l´N-II al seu pas per la Jonquera. A dos quarts de vuit del vespre les cues començaven a reduir-se amb retencions de sis quilòmetres a l´autopista i quatre a la nacional.

Des de fa dies, la Jonquera pateix un trànsit complicat amb retencions a la frontera.