Les formes del nou Bulli1846 comencen a perfilar-se a cala Montjoi. A les velles estructures ampliades i reformades s'afegeixen noves formes, més modernes, que permeten començar a intuir una nova etapa per a l'espai gastronòmic, el Bulli1846, de restaurant a centre creatiu.

En forma de semirodona apareix a peu de carretera un dels edificis del conjunt que canvia la fesomia de Cala Montjoi al ritme que va creixent el nou projecte gastronòmic. Al projecte de l'arquitecte Enric Ruiz-Geli es parla del Brainstorming, un lloc per crear que es comença a dibuixar.

Els treballs es començaran a centrar en els interiors i després que la Comissió Territorial d'Urbanisme donés el vistiplau a alguns canvis, també en els exteriors.

Ferran Adrià explicava en una visita al març que en els edificis que ara es veuen hi haurà un «lab expositiu». I què vol dir, deia ell mateix, doncs «un equip creatiu on hi haurà gent treballant fent recerca sobre l'eficiència en innovació». Una part a l'interior i la resta als espais exteriors hi haurà l'exposició sobre «el què, el com i el quan de la creació». Per veure això encara falta.

Fa dos mesos se'ls van paralitzar les obres perquè no s'ajustaven a la llicència i els promotors van entregar el projecte complementari dels jardins, un edifici a l'entrada de les instal·lacions i un aparcament.Una altra part en obres és la casa Marketta, a l'altra banda de la carretera de Montjoi.

Paral·lelament a les obres es treballa en la conceptualització de l'espai d'El Bulli en el qual, segons anunciava amb un tuit Ferran Adrià, hauria acabat una primera fase per començar a l'octubre la segona.

El Bulli1846 s'espera poder obrir a finals del 2018, tot i que durant els dos primers anys es faran visites concertades. Volen aprendre primer el sistema i el model per obrir posteriorment les portes al públic.

Les obres que s'estan portant a terme permetran ampliar en 218 metres quadrats els 1.312 actuals que serveixen per canviar la coberta del magatzem, demolir les habitacions i els despatxos per crear-hi un worksharing (treball compartit) i els 85 metres quadrats per al brainstorming i es rehabilitaran les terrasses de la instal·lació. S'hi afegeixen els espais efímers exteriors expositius i de serveis.