29 de agost de 2017
29.08.2017

El Terra de Trobadors de Castelló d'Empúries potencia els actes al carrer

El festival incorpora com a novetats la venda d'una beguda medieval aromàtica i la música en directe a les justes · La programació presenta un total de 35 espectacles, 21 a càrrec de professionals i 14 més de la mà de les entitats

31.08.2017 | 07:15
Les autoritats presentant la nova edició del consolidat certamen medieval.

Castelló d'Empúries es prepara per una nova edició del Terra de Trobadors. El director artístic del festival, Isaac Morera, va subratllar ahir durant la presentació del certamen, que serà l'edició «més espectacular», on s'ha buscat trobar un «equilibri» entre la contractació de companyies professionals i les propostes d'entitats del poble. Dels 35 muntatges que es podran veure, 21 són professionals i 14, d'entitats. «Des de fa uns anys s'ha reivindicat el paper de les entitats», va afegir, tot recordant l'esperit amb què va néixer el festival ara fa 27 anys.

Durant els tres dies que durarà el festival, es faran 200 funcions d'aquests espectacles que s'aniran repetint al llarg de les jornades. Els que més s'han potenciat són els espectacles de carrer, amb propostes de música medieval, titelles, malabars o representacions teatrals que busquen transportar l'espectador a aquella època. Enguany se n'han programat 5 actes més que l'any passat.

El director artístic va explicar que aquest augment respon a la demanda que hi havia d'aquest tipus de muntatges que «ajuden a explicar molt bé el context històric». En l'edició d'aquest any, se centrarà en el període del comte Malgaulí (segle XIV), l'últim comte d'Empúries, i en els 700 anys de la fundació del convent de Sant Domènec.

Dins dels espectacles itinerants hi haurà clàssics com les bugaderes, el cau de les bruixes, els pecats capitals i el joc de l'oca, però també novetats com Friederick i la cadira de la tortura o Cristany i Ermelinda, entre d'altres. Entre les companyies convidades, hi ha Graiatus, Alma Cubrae, Excalibur, L'Os Pedrer, Lusketukem, Ramon Lluc de Selvanyola, El Sidral i El Doctor Sensaloni, entre d'altres.

80 actors al desembarcament

El tret de sortida serà uns dies abans, el 2 de setembre, on una vuitantena d'actors, la companyia Alma Cubrae i membre dels club d'arc Sant Celoni i de Desperta Ferro representaran el desembarcament de Malgaulí i la lluita amb els pirates moriscos. Serà a la platja petita d'Empuriabrava. Enguany no es farà el migdia sinó que per primer cop es farà a les set de la tarda, per evitar la calor.

Pel que fa a l'espectacle inaugural, es farà a la plaça de la Basílica el 8 de setembre sota la direcció de Martí Torras, que també s'ha encarregat de l'espectacle de cloenda, que es farà a aquest mateix espai el 10 de setembre. Sense donar massa detalls, el director artístic del festival va avançar que la cloenda serà «molt emotiva i espectacular». Els dos muntatges compten amb la participació d'entitats.

Entre les novetats d'enguany, hi ha la primera subhasta d'esclaus, un espectacle de foc nocturn Xera i la posada a la venda de piment, un vi dolç especiat de l'edat mitjana que se servirà a totes les tavernes de la fira. Tampoc hi faltarà el tradicional sopar medieval al claustre del convent de Sant Domènec amb música, teatre, malabars, dansa i foc; la batalla campal o la batucada medieval nocturna. Per primer cop hi haurà també música en directe durant els combats del torneig medieval de la mà dels Berros de la Cort.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook