El futur tanatori de Roses ja està una mica més a prop. En el darrer ple municipal de dilluns es va aprovar el plec de clàusules administratives i tècniques que hauran de regir el concurs públic per triar l'empresa que s'encarregarà de la seva construcció i gestió.

Amb 11 vots a favor (PDeCAT, Gent del Poble, PSC i PP), 5 en contra (ERC i UMdC) i una abstenció (C's), l'equip de govern de Montse Mindan va tirar endavant un projecte que consideren «d'allò més necessari» per la vila. El primer tinent d'alcalde, Carles Pàramo, va explicar que un dels avantatges d'aquest equipament precisament serà la comoditat. «Ja no haurem d'anar més cap a Figueres amb el cotxe, sinó que tindrem aquest mateix servei al centre de Roses» va especificar.

La portaveu dels socialistes, Olga Simarro, va intervenir dient que el seu grup votaria a favor perquè el tanatori precisament era un dels objectius que s'havien proposat en el seu programa electoral. «Ja és hora de que tinguem aquest servei» va dir.

La mateixa opinió va ser expressada pel portaveu del PP, Manel Escobar, el qual va explicar que «ja s'havien mostrat completament a favor del projecte en la darrera comissió informativa».

Manca de crematori

En el grup de Ciutadans, Jose M. Álvarez, va ser l'únic que es va abstenir, ja que malgrat va considerar necessària la construcció de l'equipament, va manifestar que hi trobava a faltar un crematori. Aquesta opinió va ser compartida per altres regidors de l'Ajuntament. Pàramo va contestar posteriorment a la petició, titllant-la de «poc consistent» ja que «si en un futur el consistori veu la necessitat d'incrementar la concessió d'alguna manera, es podrà fer». També va voler especificar que en el cas que es vulgui incinerar el difunt sempre hi ha l'opció de fer la missa a Roses i la resta a Figueres.

Una gestió diferent

Malgrat cinc dels set grups municipals van donar el seu vist-i-plau a la proposta, la formació d'ERC, juntament amb UMdC no ho van veure clar. El regidor Gerard Teixidó, va explicar que «l'objectiu de proximitat no és l'únic que s'hauria d'haver tingut en compte» i que «era una bona oportunitat per plantejar-se l'objectiu de posar fi a l'abús del sector funerari i oferir la possibilitat de municipalitzar aquest servei».

En el cas d'Unió Municipal de Catalunya, José Antonio Valdera va titllar l'equipament de «coix» considerant que les coses s'havien decidit massa ràpid i que en un cas com aquest hauria estat millor ser precabut per fer les coses de la millor manera possible.