Després del bon funcionament que ha tingut la platja per a gossos d'Empúries aquest estiu, l' platja per a gossoAjuntament de l'Escala. El consistori havia sol·licitat a l'inici de la temporada d'estiu un espai de 2.000 metres quadrats, però finalment només es va autoritzar un espai de 610 metres quadrats que han quedat petits a causa de l'assistència d'un gran nombre d'usuaris del poble i rodalia.

Un èxit rotund

Des de la seva posada en marxa, la majoria de valoracions que ha rebut el nou espai per part dels mateixos usuaris han estat d'allò més positives i algunes de les comarques veïnes, com és el cas del Baix Empordà, fins i tot s'han interessat per la fórmula, ja que una platja amb aquestes característiques és de les poques que es poden trobar a la zona.

L'espai en qüestió es va adaptar a mitjans del passat mes de juny amb senyalitzacions i tanques pensades per al seu nou ús. També es va habilitar un camí especial per anar des de la passera fins a la zona autoritzada per a gossos.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de l'Escala, Àngel Rodríguez, ha explicat que hi ha una llei que diu que no es pot superar un tant per cent determinat per a aquest tipus d'ús, però que «es pot mirar de fer entendre a Costes que hi ha moltes platges i que malgrat que es faci una ampliació d'aquesta en concret en quedaran d'altres amb característiques diferents». Aquesta demanda es farà de cara a la pròxima temporada, quan es decideixi sobre el nou Pla d'Usos. Paral·lelament, el consistori vol anar treballant progressivament en una ordenança de platges pròpia «amb la qual pugui estar tot més ben regulat i no quedin llacunes en segons quins temes», remarca Rodríguez.

De cara al juny del 2018, el regidor opina que és possible que la demanda de les platges per a gossos vagi a l'alça, tot i que afegeix que «sempre ha d'anar acompanyat d'una bona planificació».

Crida als usuaris

Quan es va inaugurar la platja, des de l'Ajuntament escalenc es va fer una crida als usuaris a ajudar a mantenir-la en les millors condicions possibles. Una de les queixes que va aparèixer de bon principi va ser la troballa d'hams de pescadors entre la sorra, un objecte perillós per als animals. Àngel Rodríguez explica que «s'hi va posar vigilància nocturna» durant un temps, fet que va permetre resoldre la problemàtica i tancar la temporada sense accidents.