A partir d'avui i fins al pròxim diumenge Castelló d'Empúries se submergirà de ple en una altra època. Com ja és tradició, durant el segon cap de setmana de setembre se celebra el festival Terra de Trobadors, un esdeveniment cultural i festiu que aplega una mitjana de 40.000 visitants.

El certamen pretén que els castellonins i les castellonines revisquin amb entusiasme el seu passat i l'esplendor comtal de l'edat mitjana, quan els comtes d'Empúries eren protectors i mecenes de trobadors i joglars, o fins i tot autors de composicions líriques seguint l'art de trobar, com és el cas del comte Ponç Hug IV i posteriorment l'Infant Pere I.

L'època de Malgaulí

Durant la jornada d'avui hi haurà tot tipus d'activitats. Entre aquestes, destaca l'espectacle inaugural que tindrà lloc a les 9 del vespre al teatre i que va a càrrec de Martí Torras. Porta per títol Malgaulí, el darrer compte del casal d'Empúries, i vol destacar la figura d'aquest personatge a través de la posada en escena.

Un altre dels esdeveniments que tindrà lloc al vespre és el gran Sopar Medieval, que es farà al cap d'una hora al Palau dels Comtes. L'àpat estarà amenitzat per un espectacle a càrrec de diferents companyies. Paral·lelament, també tindrà lloc el Sopar dels Plebeus al Convent de la Mercè.

Actes per a tothom

La programació començarà a partir de les quatre de la tarda amb una proposta de jocs infantils a la Taverna dels Contraforts. També hi haurà una cercavila, la posada en marxa del popular Mercat Medieval, diferents activitats musicals, contes per als més petits i un campament situat a l'hort de fora les muralles.