Un operatiu conjunt entre agents de la Policia de la Generalitat, Mossos d'Esquadra de les comissaries de Roses i l'Escala, juntament amb la Unitat de Mitjans Aeris, va permetre desmantellar una plantació clandestina de més de 2.500 plantes de marihuana a la riba del riu Fluvià.

Els propietaris van resultar ser tres homes, de 33, 34 i 35 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la Bisbal d'Empordà, que van ser detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Els fets es remunten al passat dijous després de rebre diverses informacions que apuntaven l'existència d'una possible plantació de marihuana a la riba del riu Fluvià. Per contrastar aquesta informació es va muntar un dispositiu policial per diverses zones del municipi de Palau de Santa Eulàlia amb agents de la comissaria de Roses i de l'Escala, així com de la Unitat de Mitjans Aeris.

Durant l'operatiu, l'helicòpter va localitzar una plantació de marihuana de gairebé una hectàrea d'extensió. Al costat de la plantació hi havia un campament amb tres tendes de campanya de les quals van sortir dos individus que, en veure l'helicòpter, van fugir en direcció a la llera del riu.

Els agents de l'helicòpter van aterrar l'aparell al mig de la plantació i van veure com un tercer individu sortia d'una de les tendes i també intentava fugir, però els agents el van interceptar i detenir. Ràpidament, el pilot va tornar a enlairar l'helicòpter per ajudar a localitzar els altres dos fugitius. Al cap de pocs minuts, els agents van aconseguir localitzar i detenir els dos fugitius, que s'havien amagat en un barranc no massa allunyat de la plantació.

Els investigadors van comprovar que la plantació, que ocupava 8.500 m2, disposava d'un sistema de reg que utilitzava l'aigua del riu. Les plantes tenien una alçada d'uns 2 metres i bona part s'estaven assecant col·locades a les branques dels arbres que envoltaven la plantació. Tant la plantació com el campament estaven envoltats de vegetació i l'entrada i sortida a la zona era complicada.

Davant la impossibilitat de traslladar les plantes, els mossos van agafar mostres per l'anàlisi i, amb autorització judicial, van fer la destrucció in situ de les 2.518 plantes intervingudes. Per fer-ho, van comptar amb l'ajuda d'efectius del cos de Bombers de la Generalitat i del cos d'Agents Rurals.

Els detinguts, que acumulen 10 antecedents policials, van passar el passat divendres a disposició del Jutjat d'instrucció número 2 de Figueres, en funció de guàrdia. El Jutge va decretar llibertat provisional amb càrrecs.