La Plataforma Veïns de la Jonquera recentment creada convençuts de la inseguretat que es viu al municipi portaran a terme avui la primera acció amb una concentració davant l'Ajuntament per fer visibles les seves reclamacions. El darrer fet delictiu més important que han donat a conèixer és el robatori en un habitatge diumenge, però se n'haurien produït dos més i baralles al carrer. Ja han recollit més de cinc-centes signatures.

"Diem prou" és el lema dels veïns per a la campanya de recollida de signatures a través de la qual demanen més vigilància policia, a banda d'altres mesures com les càmeres de seguretat.

Els veïns es van reunir dimarts amb l'alcaldessa, Sònia Martínez, a petició d'aquesta, i els va informar que estan disposats a col·laborar amb els veïns. Des de l'Ajuntament, però, fins ara han manifestat que la sensació d'inseguretat dels veïns no es trasllada en un increment de denúncies o fets delictius, segons les dades policials.

Des de la plataforma, en canvi, la visió és diferent. Han explicat que els robatoris, intents de robatori, baralles i altres incidents són cada dia. A través de les xarxes pengen una batussa a tocar les escoles a ple dia aquesta setmana com a exemple d'una situació que els genera "inseguretat" i malestar.

D'un habitatge on van entrar per un balcó el diumenge s'haurien endut principalment un televisor portàtil i uns cinc-cents euros. Segons un dels portaveus de la plataforma n'hi ha hagut almenys dos més en els darrers dies.

Els veïns en una primera trobada al setembre ja van reclamar més pressió policial. En una posterior trobada van decidir constituir-se formalment en plataforma i les primeres accions.

Els veïns tenen prevista la concentració de veïns a la plaça de l'Ajuntament per fer visibles les seves peticions. Més endavant, s'adreçaran als diferents cossos policials amb els quals esperen celebrar una reunió. També seran presents al proper ple municipal.