L'Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria de subvencions de fins a 21.000 euros per a l'obertura de nous establiments a carrers no comercials. També es donaran ajudes de fins a 7000 euros per a la reforma dels existents al centre històric. Les franquícies i grans superfícies estan excloses.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar la dinamització dels carrers poc comercials o degradats del Centre Històric i la renovació i reactivació del comerç ja existent.

Els ajuts per a l'obertura o rehabilitació i millora d'establiments amb atenció al públic entorn del Centre Històric, aprovats al ple del mes de juny, compten amb una partida de 175.000 euros, i permetran finançar el 50% del cost total dels treballs. Les franquícies i grans superfícies estan excloses d'aquestes subvencions i es prioritzaran els ajuts als emprenedors i al petit comerç de proximitat.

Els ajuts es destinaran a obra i instal·lacions, tant a l'interior com a l'exterior de l'establiment, climatització (excloent aparells portàtils), il·luminació, retolació, maquinària i mobiliari requerit per al desenvolupament de l'activitat, i honoraris facultatius per la redacció del projecte tècnic si s'escau.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la necessitat i la importància d'aquesta línia d'ajuts per dinamitzar el comerç del barri vell, incentivant l'emprenedoria i ajudant al petit comerç actual, mesures que serviran per canviar completament la tipologia de carrers no comercials que amb el temps han patit un procés de degradació, i donaran un impuls comercial que contribuirà a ampliar l'àmbit comercial més enllà del rovell de l'ou.

Continuar la transformació del centre

En aquest sentit ha manifestat que "aquestes subvencions serviran per continuar amb la transformació del Centre Històric que hem iniciat amb les subvencions per a la rehabilitació de façanes i millores en edificis, i amb la reforma de carrers que s'iniciarà aquest novembre amb la reurbanització del carrer Barceloneta i continuarà amb els carrers Jonquera, Ample i Peralada".

La convocatòria estarà oberta fins al 31 de desembre.

L'Ajuntament ha publicat el plànol dels carrers on volen potenciar la creació de nous locals: http://ca.figueres.cat/upload/element/planol-carrers.pdf