Diversos agents de la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya arran de l'1-O s'allotgen des d'aquest dimarts al càmping Illa Mateua de l'Escala, on aquest estiu es fan fer les polèmiques maniobres militars en les quals va participar el cos. Pel volts de les sis de tarda, han començat a arribar cotxes policials amb els efectius que s'allotjaran als bungalous de l'establiment.

No se sap la xifra exacta però tot apunta que aniran arribant paulatinament i que provenen de la base militar de Sant Climent Sescebes. Fins ara, ho han fet almenys una quinzena de vehicles L'adjunta a direcció, Eva Maria Trias, ha explicat que l'establiment està tancat al públic i que la contractació s'ha fet a través d'una agència.

Trias remarca que es tracta d'un negoci privat que es dedica a oferir allotjament i, tot i que admet que hi pot haver detractors, insisteix que "som un país democràtic on tothom és lliure de pensar el que vulgui".

Dimissió del regidor

El simulacre de maniobres dels militars ha generat molt malestar a l'Escala, fins al punt que el propietari del càmping Illa Mateua, Martí Guillem, va presentar la seva dimissió com a regidor del PDeCat al municipi.