La Policia Nacional ha enxampat un conductor que transportava nou quilos de Policia Nacionalmarihuana

Per intentar que no el detinguessin, l'home va intentar convèncer els agents que el vehicle no era seu sinó de lloguer. Aquesta detenció s'ha realitzat en el marc dels controls contra delinqüència itinerant.

La detenció es remunta al dimecres 18 d'octubre quan agents de la Policia Nacional en el marc del dispositiu de control contra la delinqüència itinerant van interceptar un vehicle quan intentava creuar l'antic pas fronterer del Pertús, direcció França.

Quan els agents van demanar al conductor que s'identifiqués, aquest els va dir que el cotxe era de lloguer i "que no sabia el que hi hauria dins".

Això va fer sospitar a la policia i va fer-los pensar que transportava substàncies estupefaents, ja que de l'interior de l'habitacle en sortia una forta olor característica de la marihuana.

Els agents van escorcollar l'automòbil i van comissar 20 embolcalls de plàstic ocults en el motor, a la part inferior dels seients, al parafangs del darrere i en el buit que existeix en la carrosseria sobre les rodes.

En total hi havia nou quilos de marihuana. A més, el conductor tenia 6.250 euros que portava entre els seus efectes personals i dels quals no va justificar la seva procedència.

El detingut, un home de nacionalitat espanyola de 62 anys va quedar imputat per un delicte contra la salut pública.

L'home compta amb antecedents policials a França també per tràfic de drogues. Va ser posat a disposició de l'autoritat judicial corresponent, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

El dispositiu va ser desenvolupat per la Unitat d'Estrangeria i Documentació de la Jonquera.